Televizyon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Televizyon bildiğiniz üzere evde vazgeçilmeyen bir cihazdır. Genelde aileyi bir araya toplar ve film, dizi, haber izlememize yardımcı olur. Televizyon yaşlı insanlar için arkadaş niteliğinde olabilmektedir. Arkadaşlar arasında ise oyun konsolu bağlayabileceğiniz bir nimet. 

Eskiden televizyon denilince özellikleri çok önemsenmezdi. Günümüzde televizyon kavramı başka bir boyuta taşında. Ekran çözünürlüğü 1080p olduktan sonra televizyon piyasası canlandı. Şu anda 4k televizyonlar bile piyasada mevcut.

Yeni ev dizenlerin vazgeçilmezi olan bu cihazı almak istediğinizde aklınıza sadece çözünürlük ve boyut geliyorsa bu yazımda sizi aydınlatacağıma eminim.

Öncelikle televizyonlarda genelde yüksek çözünürlük arandığı için direkt olarak bu değerleri bilmeniz gerekmektedir. Örneğin 4k televizyonların çözünürlüğü 3840 x 2160 pikseldir. Böylece 4k diyip çok farklı çözünürlüklerle karşılaşmanızı önleyebilirsiniz. Bunun dışında en önemli durum ise gelen yayın kalitesi ve uydu alıcınız. Uydu alıcınız 4k'yı veya farklı bir çözünürlüğü desteklemiyor ise yüksek çözünürlüklü televizyonunuzda canlı yayınların eski televizyonlardan farkı olmayacaktır. Günümüzde çoğu film bu durum ön planda tutularak piyasaya çıkan DVD'ler yüksek çözünürlüğü genellikle destekler.Televizyonunuzda Hertz(Hz) yüksek olması izlediğiniz görüntüyü daha kaliteli gösterir. Ekran türüde genelde LCD ve Plazmadır. Plazma biraz eski teknoloji olduğu için pek tercih edilmez. Bunların dışında günümdeki televizyonlara led ekran aydınlatması konur. Bu özellik hem güç tasarrufu yapmanıza hemde daha canlı görüntüler almanızı sağlar.





Ekran şekli günümüzde düz ve kavisli ekran olmak üzere  iki çeşittir. Kavisli ekran derinlik algısı yaratır ve izleyiciye 3 boyutlu bir görüntü sağlayabilir.

Ekran şekli dışında günümüzde televizyonlar akıllı olabiliyor. Akıllı televizyonlarda internete girme gibi şanslarınız olduğu için çoğu kişi satın alırken bu özelliğin olmasına dikkat ediyorlar. Ayrıca günümüzdeki çoğu televizyona 3 boyutlu özellik ekleniyor. Size televizyon yanında verilen gözlük ile desteği olan yayınları 3 boyutlu izlemenize yardımcı oluyor.

Batuhan YIKILMAZ

Comments

Popular posts from this blog

Adım Adım Akıllı Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Game of Thrones - Season 8 - Episode 2 - Fudge Wate Give Me Wine

Oyun Konsolu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler