Oyun Konsolu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Bugün gençlerin aklında bulunan oyun konsolu alımından bahsedeceğim. Genelde çoğu genç oyun konsollarını çok severler ve oyun konsollarına önem verirler. Genelde oyun konsollarının sevilmesi neredeyse çıkan bütün oyunları desteklemesi böylece PC'de olduğu gibi donanım sıkıntıları yaşamazlar.

Oyun konsollarında oyun oynamanın dışında film izleyebilir, fotoğraflarınıza göz atabilir hatta internette bile gezebilirsiniz. Ama satın almadan önce kendinize sormanız gereken şey konsolu ne amaçla kullanacağınız olacaktır çünkü taşınabilir ve evde kullanmalık olarak iki çeşidi vardır. Taşınabilir olanlar genelde çok aktif olarak kullanılmaz ama yinede sizi yeterince eğlendirir. Ben size çoğunlukla evde kullanılanlardan bahsedeceğim. Evdeki oyun konsolları ikiye ayrılır. Sony'nin yapmış olduğu PlayStation ve Microsoftun yapmış olduğu Xbox ürünleri mevcuttur. Günümüzde bunların dışında yeni oyun konsolları çıkmaya başlamıştır ancak bunlar kadar daha köklü olamamışlardır. Genellik Playstation kabul görülürüz çünkü oyun desteği daha geniştir ve yazılımı çok daha kullanışlıdır. En son çıkan PlayStation ile birlikte aldığınız oyunu konsolunuza yükleyebiliyor olmanız Xboxu baya geriye attı. Çünkü bu özellik oyunları arkadaşınızla ortak almanızı sağlıyor böylece daha az para verip daha fazla oyun alabiliyorsunuz. Tek bir oyunu farklı farklı playstationlarda kalıcı olarak kuraibliyorsunuz. Tabi kurmak için hafızada önemli olduğu için aldığınız konsolun hafızasının yüksek olmasına önem gösterin. Yeni çıkan Xbox'ı ele alırsak tasarımıyla ve PlayStationdaki oyun desteğini yakalaması ile günümüzde kullanım oranı artmış bulunmaktadır. Genelde her iki konsol içinde vazgeçilmez oyunları olduğu için kişiden kişiye konsol çok fark edebilir. Hatta bazı oyuncular konsolun kumandasını bile önemserler.

Bunların yanında birde kinect ve PS move özellikleride mevcuttur. Alacağınız ayrı aparatla ile hareketli oyun deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu teknoloji yeni gibi gelsede eskiden wii oyun konsolu sadece bu özelliği ile biliniyordu. Günümüzde aktifliğini yitirdiği için yerini bu konsolların çıkardığı ürünler yer aldı.

Umarım bu yazım size oyun konsolu almada yardımcı olur. Hepinize iyi oyunlar dilerim.

Batuhan YIKILMAZ

Comments

Popular posts from this blog

Adım Adım Akıllı Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Game of Thrones - Season 8 - Episode 2 - Fudge Wate Give Me Wine